Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/adverton/domains/szczyptasoli.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/adverton/domains/szczyptasoli.pl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601 Manufaktura Makaronu Ragu | Barowe smaki | Gdzie zjeść we Wrocławiu
Ragu
Barowe smaki Jedzenie Lifestyle

Manufaktura Makaronu Ragu.

Niedawno obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu, z tej okazji wybraliśmy się do nowo otwartej manufaktury makaronu we Wrocławiu. Ragu, bo o nim mowa to piękna restauracja mieszcząca się w okolicach Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu.

Wśród znajomych spotkaliśmy się z różnymi opiniami co do tego miejsca. Jedni mówią, że jest pysznie, inni, że ma makaron to makaron. Musieliśmy sami spróbować.

W lokalu pojawiamy się późnym popołudniem w sobotę, już przez drzwi widać, że jest pełno i będziemy mieli problem ze znalezieniem wolnego stolika. Kelner jednak wskazuje nam właśnie zawadniające się miejsce. Dostajemy kartę. Menu jest krótkie, kilka przystawek, wino, napoje i dania główne. Oczywiście w karcie rządzi makaron w różnej postaci. Nie są to zbyt skomplikowane kompozycje, ale przecież o to właśnie chodzi w kuchni włoskiej. Makaron we Włoszech przygotowywany jest na milion sposobów, ale jedno jest najważniejsze w tym daniu, ma być zrobiony z najlepszej jakości świeżych składników.

W karcie Ragu pojawia się też homar, ale można go zjeść tylko raz w tygodniu, a do restauracji przyjeżdża jeszcze żywy. My jednak klasycznie decydujemy się na maron i deser.

W Ragu smak jest na pierwszym miejscuIMG_0691

Na początku na naszym stole pojawiało się Ravioli ventricina z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Chociaż po pierwszym zjedzonym widelcu danie wydawało się bardzo delikatne, to z każdym kolejnym coraz bardziej aromatyczne i intensywne. Nadzienie w ravioli było idealne, delikatnie słone, a ciasto miękkie i pyszne. Porcją dało się zdecydowanie najeść. Na deser podano nam mus czekoladowy z malinami i smoothie z malin i mango. Mus był cudowny, nie za słodki. Idealnie komponował się z konfiturą malinową na wierzchu. Natomiast z taką wersją smoothie jaka została nam podana spotkałam się pierwszy raz jedząc na mieście. Było identycznie gęste jak to, które przygotowuje w domu. Było zrobione z samych owoców bez oszukiwania i dolewania wody. Chociaż kosztowało 16 zł, było warte swojej ceny i oczywiście przepyszne.

Obiad w Ragu uważamy za bardzo przyjemny. Jedzenie jest naprawdę godne polecenia. Obsługa się stara i nie czeka się długo na zamówione danie. Zdecydowanie polecamy! I na pewno tam wrócimy.

creative wordpress theme

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

avatar
  Subscribe  
Powiadom o