Dietetyczna papryka faszerowana

Oto kolejny przepis z naszej inauguracyjnej kolacji, znów jest szybki, prosty w przygotowanie, a co najważniejsze danie jest zrobione bez dodatku grama tłuszczu, tak! Da się jeść pysznie i dietetycznie 😉

Dziś na stół trafia dietetyczna papryka faszerowana, przepis niby wszystkim znany, ale ta z ryżem trochę się na nam już przejadła, a że w lodówce jak zawsze mamy mnóstwo warzyw postanowiłam je wykorzystać i trochę ją unowocześnić.

• 3 duże czerwone papryki
• 200 gram mięsa mielonego z indyka
• szczypiorek
• 5 pieczarek
• 4 łyżki kukurydzy konserwowej
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• Sól
• Pieprz cytrynowy
• Imbir

Paprykę myjemy, usuwamy ogonek i pestki. Mięso mielone dusimy na wodzie z dodatkiem soli, pieprzu i bazylii przez kilka minut. W osobnej miseczce przygotowujemy nadzienie.

Pieczarki kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek, przestudzone mięso, kukurydzę, wyciśnięty czosnek oraz przyprawy, pieprz cytrynowy doda całości ostrej świeżości, a imbir wzmocni smak mięsa. Całość umieszczamy na grillu lub w piekarniku na około 20- 25 minut.

Paprykę faszerowaną najlepiej podawać na gorąco.

 

Jak na razie brak ocen

Podobał Ci sie artykuł? Oceń go!

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
monia_thecookNatka Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Natka
Gość
Natka

przy Hashimoto można jeść paprykę? przecież to warzywo psiankowate…