Sałatka z rukolą i granatem

Sałatka z rukolą i granatem oraz orzechami i oliwkami doskonale nadaje się zarówno na imprezę jak i wieczorną przekąskę, która zapewni zastrzyk witamin i nie spowoduje uczucia przejedzenia.

Składniki:

Owoc granatu – 1 szt.
Rukola – 15 dag
Czarne oliwki – 2 garści
Orzechy włoskie – 15 dag
Słonecznik łuskany – 2 garści
Ser feta chudy – 10 dag
Pomidor – 2 szt.
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Rukolę umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kolejno dodawać pomidorki koktajlowe (połówki), pokrojone oliwki, uprażony słonecznik, ser feta oraz pestki granatu. Przed spożyciem skropić sokiem z cytryny, oliwą i posypać solą ziołową (najlepiej z młynka – będzie równomiernie rozprowadzona).

Smacznego !!!

Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o